5 tips til at finde den rette sofa

I dag findes der rigtig mange muligheder når det kommer til at vælge en sofa. Du tror måske du ved præcis, hvad du vil, men når du går ind i en butik eller gennemser billeder online, ja så er du ikke helt sikker alligevel. De mange stilarter, former og alternative tilpasningsmuligheder kan faktisk blive meget overvældende. Spar tid og penge ved at bruge disse nedenstående tips til at få en klar idé om, hvad du vil (og hvad du har brug for!), Før du starter jagten på drømmesofaen.

sofa- liggende

 

Her er vores 5 tips til, hvordan du vælger den rette sofa. Har du andre tips, så læg endelig en kommentar.

  1. Overvej størrelsen først. Hvis du har en stor stue, skal du beslutte, præcis hvor meget af rummet, du ønsker din sofa skal udfylde. nsker du at have andre sofaer eller stole? Vil du have et sofabord? Hvis ja, er en enkelt sofa, sandsynligvis det bedste valg. Hvis du leder efter en sofa, der skal være omdrejningspunktet i din stue, bør du se efter rundere sofafigurer, der optager en smule mere plads og giver en masse siddepladser.
  2. Bestem hvilken form der vil passe rummet bedst.Nu hvor du har besluttet din sofas funktion, er det tid til at finde ud af hvilken form der vil hjælpe til at opfylde dette formål. En ren L-form er fantastisk til åbne områder, der skal deles såsom at adskille stuen fra spisestuen. En rundere form er en smule mere passende for et mindre rum, og der kan sidde flere personer i, men denne type kunne også være perfekt til et mellemstort rum. Hvis du ønsker at sætte flere stole og borde i din stue, kan en chaiselong eller en daybed være et godt alternativ til en traditionel sofa. Det giver stadig plads til flere personer, men er kompakt og kan fungere som en mere sofistikeret version.
  3. Hvilket materiale vil være bedst for dig? Æstetik er vigtig, men funktionaliteten er nøglen, når det kommer til at vælge et materiale til din sofa. Mange ville elske at have en hvid ruskind sofa. De er rigtig flotte men farlige da de nemt kan blive beskidte. Læder, herunder især i mørke farver er konsekvent i stilen, holder generelt meget godt og er forholdsvis let at rengøre.
  4. Vælg en stil, der supplerer dit hjem.Det kan være lidt svært at finde din egen personlige stil, men gå efter dit instinkt, når du skal vælge den type sofa, der vil passe naturligt i dit hjem. Hvis din stil er elegant og moderne, bør du finde noget, der afspejler, at der i rene linjer og dramatiske farver. få flere tips herom i dette indlæg på hjemmesiden Tilhuset.dk.
  5. Vælg en farve: lys, eller neutral?Ombetrækning af møbler er blevet en relativt billig løsning for alle, der ønsker at personliggøre et møbel. I må ikke være bange for at vælge en sofa med en sjov farve. Det kan tilføje et overraskende personligt præg og hurtigt forvandle fornemmelsen af hele rummet.

Janni Foverskov & Henrik Fiedler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *