Flodkrydstogter – En smuk ferieform

I sommers var hele familien afsted på et flodkrydstogt. Det var en hel ubeskrivelig fantastisk oplevelse. Flodkrydstogter kan virkelig varmt anbefales! Er dette en ferieform du ikke har prøvet før, så er det helt sikkert en ferieform der er værd at bruge tid på at afsøge om det kunne være noget for dig og din familie.

Vi var selv fire voksne og to børn afsted, vi havde nemlig den fornøjelse at også bedsteforældrene var med os. Vi bestemte os for at tage et flodkrydstogt i Frankrig, da min mand taler flydende Fransk og vi alle har en stor forkærlighed for landet, befolkningen og ikke mindst det Franske køkken. Men Italien var også med i kapløbet om udvælgelsen af den endelige destination.

I vores familie er vi helt klart til aktive ferie, og det kan jo opnåes på mange måder. Vi veksler gerne hvert andet år imellem en ferie udenfor Danmark, og i Danmark. Personligt for min mand og jeg, er det også vigtigt at komme rundt og se smukke Danmark, og ikke bare hvert år rejse ud. For Danmark har virkelig også meget at byde på – det omsuste og storslåede Vesterhav, og det fortryllende Sydfynske Ø hav – der er masser af små perler hjemme!

Men for at vende tilbage til det jeg jo egentlig gerne ville fortælle om, så var det jo altså vores tur til Frankrig i sommers, og flodkrydstogter. Vi kørte selv i bil derned (vi har en wagon så derfor kunne vi fint være der alle seks), og startede i Saverne – det ligger i nærheden af Strasbourg, så vi kunne også have valgt at flyve men vi besøgte nogle gode venner som har bosat i Tyskland på vej derned, og overnattede så også hos dem.

I alt var vi afsted i 18 dage, men sejlede i 14. Vi havde en skøn tur, og båden var bare så fin. Der manglede ingenting, og det fungerede bare. Vi har ikke tidligere haft bedsteforældrene med på ferie, men det her var en ferieform hvor også de sagtens kunne være med – og vores unger de nød det i fulde drag!

Det var også ligesom om at man følte at man kom lidt mere ind under huden på landet denne gang, vi så langt mere af det område vi befandt os i end vi normalt ville gøre. Men det med at handle på markederne og købe ind til måltiderne, det er vi nu ret gode til – men selvom man har prøvet det før, så bliver jeg nu aldrig træt af den indkøbsform, som ligger så langt fra Dansk supermarkeder og stress og jag! Mindre af det, og mere af hyggelige markeder!

Ta’ afsted – denne ferie var ren smørelse for både krop og sind!

Janni Foverskov & Henrik Fiedler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *