Forårs glæder!

Hej derude. Hvis der er noget vi her på siden er vilde med at se om foråret, er når den fantastiske blomst, nemlig enratissen dukker frem. Dette er et fantastisk syn.

Vi vil i denne anledning gerne give jer lidt information om denne blomst. Erantis er en lav knoldplante i ranunkelfamilien, altså samme familie som anemoner, klematis, julerose, engblomme m.fl. Den har grønne kransstillede blade, og seks gyldne blade danner den skålformede blomst. Erantis kan blomstre over en lang periode fra januar til marts, hvor den står og danner et fint gult tæppe, som efter afblomstringen forvandles til et grønt bunddække, da bladene nu skal forsøge at binde så meget energi som muligt, der kan oplagres i de sorte knolde i jorden.

Hvert forår, når vi går tur i skovene, og andre områder, lægger vi altid specielt mærke til denne skønne blomst. Denne blomst er altid et tegn på at foråret endelig er på vej. Derfor har vi en stor kærlighed for blomsten.

Mange vil også finde ud af, at denne blomst faktisk gror hjemme i deres haver, så hvis i ikke kommer ud i naturen, så spot efter denne blomst i jeres haver, og nyd det skønne syn.

Hvad er jeres mening omkring denne plante?

Janni Foverskov & Henrik Fiedler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *