Gode skove at vandre i, i Danmark!

Her derude. I dette indlæg, vil vi foreslå en række skove, som vi mener er fantastiske at vandre i. Vi vil nedenfor vise jer de 5 største og bedste skove at vandre i, i Danmark:

  1. Rold Skov (80 km² i Himmerland)
  2. Gludsted skov
  3. Klosterheden (64 km² i Vestjylland)
  4. Gribskov (56 km² i Nordsjælland)
  5. Almindingen (50 km² på Bornholm

Dette er de 5 største og bedste skove at vandre i, i Danmark, mener vi ihvertfald her på siden. Et skovkompleks mener vi dog er det bedste at vandre i på grund af den skønne natur og historie. Her taler vi naturligvis om Rold skov.

Rold Skov, som ligger centralt i Himmerland mellem Arden og Skørping, er Danmarks største sammenhængendeskovkompleks med ca. 8.600 ha. I skoven ligger Den Jyske Skovhave og Rebild Bakker.

Rold Skov blev gennem århundreder forbundet med røveri og voldelige overfald. I 1830’erne lykkedes det at optrevle en større bande, hvis retssager efterfølgende tog syv år fra 1837 til 1844.

Rold Skov er stærkt kuperet, hvilket giver forudsætninger for kildevæld og søer. Kilderne omfatter Lille Blåkilde, som trods navnet giver 150 liter pr. sekund, Ravnkilde, Gravlevkilden og Egebækkilden. Madum Sø øst for skoven er den største sø med mulighed for badning, størrelsesmæssigt efterfulgt af Store Økssø og Mossø. Ved skovens nordvest-kant ved Gravlever Gravlev Sø i Lindenborg Ådal under re-etablering efter i en årrække at have været drænet .

Vi mener i skal besøge dette skovkompleks på grund af den skønne natur, men også den historie der ligger bag!

 

Janni Foverskov & Henrik Fiedler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *