Husk ørepropper til teltturen

shutterstock_54759022

Husk at få et par ørepropper med, hvis du skal på telttur denne sommer. Mange tænker ikke over det, men skovens dyr (og eventuel trafik fra nærliggende veje eller bebyggelse) larmer meget mere, end man lige skulle tro.

Normalt lægger vi ikke mærke til det, fordi vi er vant til de lyde, der er omkring vores hjem, hvor vi sover hver eneste nat, men vores hjerner er sådan indrettet, at de reagerer på nye lyde med ekstra årvågenhed, og det gør det sværere at falde i en dyb søvn, selvom man er træt efter en dags vandring, cykling eller lignende. Det betyder faktisk en del for, hvor frisk og oplagt du er, hvis I for eksempel skal af sted på en længere tur, hvor I overnatter i telt flere dage i streg.

 

Løsningen er såre simpel

Løsningen er heldigvis såre simpel, for du skal bare have et par gode ørepropper med, der kan lukke alt ude. Vi har fundet et godt sted online, hvor du kan finde alle mulige forskellige slags ørepropper. Det hedder in-ear og du finder deres udvalg af ørepropper lige her. Der er faktisk også ørepropper, der er designet til dig, der ikke kan sove, fordi din partner snorker (så måske er det værd at investere i et par, til når I kommer hjem også, hvis det er et problem).

Jeg bruger det ikke selv, men hvis du er meget lyssensitiv, kan du også få sovemasker og den slags hos in-ears. I det hele taget er det fokus på god ro til en dyb og forfriskende nattesøvn hos dem, så de er et besøg værd, inden du tager af sted på telttur – så har du gode chancer for at vågne op klar på dagens udfordringer.

God tur herfra!

Janni Foverskov & Henrik Fiedler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *