Hvaler i danske farvande – Da Grindehvalen gik på grund i Juelsminde

I Juli gik der en Grindehval på grund ved Juelsminde, det er selvfølgelig tragisk hvergang det sker – især fordi det også i dette tilfælde viste sig at havlen var meget undervægtig,- den vejede blot 680 kg tror jeg det var de sagde i nyhederne. En normal grindehval vejer et par ton!

Men for mine unger og jeg, var det også en spændende oplevelse. Vi kørte nemlig til Juelsminde (Fra Kolding af), og så brugte vi ellers mange timer på stranden.

Selvom den var syg, og meget afkræftet så var den stadigvæk rigtig stor, flot og ikke mindst fascinerende. Vi kom ret hurtigt ud af døren da vi hørte om hvalen i radioavisen, så jeg glemte selvfølgelig mit kamera! Men jeg fandt et billed af en grindehval på nettet :)

Janni Foverskov & Henrik Fiedler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *