Hvilken computer skal jeg vælge til spil?

At købe en ny computer er en stor beslutning for mange mennesker. Det er ofte en større investering, og kræver tid og en del research. Når vi står overfor valget af en ny computer, er der mange faktorer som spiller ind.

Hvilken computer skal man vælge? Skal det være en bærbar eller en stationær, eller måske en tablet? Hvad skal den bruges til, og hvad skal den kunne? Og meget vigtigt, hvad må den koste?

Vi fandt dette indlæg omkring spil (computerspil og brætspil), som giver et godt overblik over hvad din computer skal kunne, for at være en spillecomputer fx.

Alle disse spørgsmål stiller vi os selv, når vi skal have en ny computer, og er ofte i vildrede. Her er nogle overvejelser, som måske kan gøre valget af computer en lille smule lettere.

Hvad skal den bruges til?

5 - computer til spillefuglenFørste overvejelse kunne være, hvad den nye computer skal bruges til? Skal den bruges til at skrive mails og surfe på nettet, til at skrive studieopgaver på eller til at programmere og lave grafisk design eller spille spil på? Det er ikke helt lige meget, hvilken computer man vælger til hvad.

Skal man udelukkende bruge den til at skrive mails, surfe på nettet, ja så er er en mere enkel computer med okay plads på harddisken og en nogenlunde kapacitet helt fin. Den behøver ikke kunne trække store programmer, og have masser af plads at gemme data på. Og skal den ikke fragtes rundt mellem hjemmet og studiestedet eller med på arbejde, ja så holder en middelmådig computer også helt bestemt nogle år.

Skal computeren bruges til studiet, hvor der skrives mange opgaver, og hvor der gemmes meget data i form af undervisningsmateriale, så er en computer med god plads og god kapacitet at foretrække. Og når den skal transporteres mellem skolen, hjemmet, biblioteket osv., skal den kunne holde til noget, men samtidig være handy, og ikke for stor og klodset. Og selvfølgelig være en bærbar.

Skal computeren bruges til grafisk design eller til at spille spil på, er vi ovre i noget mere avanceret, hvor computeren skal være hurtig og kunne trække store programmer. Der skal være plads til at gemme data, og grafikkortet skal være første klasse. Den skal have en stor skærm med god opløsning, så man kan se, hvad man laver.

Bærbar eller stationær?

Så kommer det næste spørgsmål, om det så skal være en bærbar eller en stationær computer? De fleste i dag køber en bærbar, da den er mere handy, fylder mindre og ofte er billigere. En bærbar kan tages med overalt, ud i haven, i sengen om aftenen, på ferie og hjem til vennerne.
Vigtigt er, at gøre op med sig selv, hvad computeren skal bruges til, og om den skal kunne transporteres fra sted til sted, eller kan blive stående derhjemme. Arbejder man f.eks. på hjemmekontor, bruger kun computeren derhjemme i stuen eller spiller meget computer spil, så er en stationær computer et rigtig godt valg. Den er stabil og god til spil.
Er man på farten med studie, arbejde eller privat, ja så er en bærbar helt ideel.

Prisen spiller også ind

Købet af en computer står og falder ofte på prisen, og da IT er forholdsvist dyrt i Danmark, vælger mange den billige løsning. Som tidligere nævnt behøver en computer til mail ikke at koste alverden, og kan være en enkel, billig computer. Hvor en studiecomputer nok skal være i en lidt højere prisklasse og kvalitet. Og en computer til spil og grafik gerne må ligge i den dyre ende.

Her har Refurb nogle rigtig gode alternativer, da de sælger brugte computere til det halve af nyprisen, og samtidig giver den samme garanti. Selvom computerne er brugt, er de i rigtig god kvalitet, og derfor er det en god løsning for dem, der ikke har råd til det nyeste, men stadig gerne vil have en god, stabil computer, som matcher deres individuelle behov.

Du kan fortsætte på Beep og se her hvad kineserne er på vej med, det er altid spændende at vende blikket lidt mod øst ift. IT og computere.

Janni Foverskov & Henrik Fiedler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *