Julehandlen – kommer vi til at forbruge mere i år?

I morges hørte jeg i radioen, at det forventes at vi danskere kommer til at forbruge mere i år i julehandlen, men det står nu i skærende kontrast til en artikel jeg læste i på børsen,om vores forbrug i oktober måned. Det skulle angiveligt være på niveau med 2004, og være faldet i forhold til perioden sidste år med 0,9%. 

Så hvad er oppe og ned? Jeg er personligt ikke nogen økonomi haj, men jeg forsøger at danne mig et overblik, dels for mit eget vedkommende, men også når jeg hører nyheder som disse som peger lidt i forskellige retninger.

For kommer vi til at forbruge mere dette års december måned? Hvad er fortaleren for det? I mine øjne så kunne en tendens der kunne rykke julehandlen, simpelthen være hvis detailhandlen kom med bedre tilbud til os forbrugere, ikke at de måske ikke bestræber sig på dette, men jeg har ingen intentioner om at forbruge mere på gaver end jeg gjorde sidste år. Det er der flere grunde til; den første og alt overvejende må være at det kan jeg ikke se nogen grund til. Slet og ret. Vi operer med fastsatte beløb, og der er selvfølgelig en margin som man godt og gerne vil overskride, for at få den helt rigtige gave, men i det store og hele så har vi et vis leje som vi holder os indenfor. Den anden grund er at jeg synes det er dybt godnat at give gaver væk for himmelråbende høje summer, hvad skal det til for?

Vi har 364 andre dage om året, hvor vi på en ikke-materiel måde kan vise andre at vi holder af dem!

Derfor så vil jeg istedet for at jagte rundt i butikkerne handle på nettet i år, og bruge den ekstra tid som jeg håber det vil give mig, på at tage i skoven og samle materialer til at pynte vores juledekorationer med – det  har nemlig på min bundlinje en lagt stører værdi!

Hvad tænker I andre derude, skal julen være et stort forbrugsorgie hvor vi køber os til selvrealisering?

Janni Foverskov & Henrik Fiedler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *