Planlægningen af mad på turen

Står weekenden på en lang tur i skoven med familien, eller en lang vandretur i den danske eller udenlandske natur, så er der altid en masse ting som du skal huske. En af de ting som vi mener er vigtige at huske, er snacken til at give dig energi, når dit eget er ved at forsvinde.

Vandring

Vi husker altid vanden, da vi som regel ikke kan gå særlig lang tid uden at drikke, men glemmer ofte den snackbar/chokoladebar/slik, som kan give os energi i kroppen. Det kan dog være en god ide at have disse med, da turen pludselig kan blive spoleret af, at man har for lavet blodsukker og er uden energi.

For at gøre det sjovt for børnene på disse ture, så er det tilladt at benytte sig af chokoladebarer, som alle børn jo kan lide. Dem som vi i vores familie især er glade for, er produkter som Twix eller Bounty. Det er nemlig chokoladebarer som er nemme at spise (også for de mindste) og så smager de jo fantastiske. Vi vil anbefale at tage et par stykker med, hvor f.eks. disse modeller er at foretrække.

Top of the Desert Trail

På de helt lange ture

Hvis man skal på en længere vandring, så er det endnu mere vigtigt, at man forstår grunden til at have de forskellige barer med. Selvom man på små ture blot kan nøjes med en chokoladebar, som både giver energi og tilfredsstiller den lille sult, så er det ikke nok til de store ture.

Vidste du f.eks. at du på sådan en tur, skal have både energibar, måltidserstatningsbar, proteinbar samt måske endurance- eller organisk bar med. Der er nemlig meget forskel på hvilke situationer du kan udsætte din krop for, og i hver af disse situationer, vil resultatet være bedst, hvis den rigtige bar vælges. Læs mere om dette hos Wildbackpacker.

People Having a Rest at top of Mountain

Sådan spiser vi på ture med overnatninger

Når man begynder at snakke om ture, hvor telt tages med, og overnatning involveres, så er det også vigtigt at tænkte på maden på hele turen. Det kunne være fedt at lave af naturen og de ressourcer som denne stiller til rådighed, men dette er ikke en god ting at planlægge efter. Hvis der er børn med, så bliver det endnu vigtigere, at du har styr på dette inden afrejsen.

Til planlægning af mad på turen, der har vi fundet følgende gode links, som du kan benytte på forhånd. Vores nemmeste råd her; hav altid ekstra dåser med, som hurtigt kan spise, hvis alt andet går galt.

Janni Foverskov & Henrik Fiedler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *