Skal du på tur ud i den danske sommer?

Hvis du skal det, så har vi et par fif til, hvordan du får en god tur ud af det. Vi har nemlig selv været af sted mange gange, og det lærer man en hel del af. Så her kommer et par råd til dig, der bare skal glæde dig – for ligegyldigt hvordan vejret arter sig undervejs, så er vores smukke danske natur fantastisk!

1. Tjek teltet hjemmefra, hvis du har sådan et med dig. Det er en rigtig god ide at sætte teltet op hjemme i haven og sikre dig, at det hele er der. Det er surt at opdage, at man ikke har pløkker nok eller at teltet er utæt, når man først er af sted. Så tjek det grundigt.

2. Husk tøj til det skiftende vejr! Det kan godt være, at meteorologerne begejstret erklærer at solen kommer til at skinne hele ugen, men det danske sommervejr er svært at forudsige – så tag en regnjakke med for en sikkerheds skyld, så er det bare skønt, hvis du ikke får brug for den.

3. Tjek, at der er styr på provianten. Hvis du rigtigt skal ud og på lejrtur med trankiakøkken og bålmåltider, er det vigtigt, at du har tænkt over at tage nok mad med. Du kan også tjekke, hvilke muligheder du har for at handle ind undervejs, men det er en stor fejl at gå ned på proviant, når du allerhelst ville ud og nyde naturen.

4. Husk det gode fodtøj! Ligesom med tøj generelt gælder det, at du egentligt helst skal have sko med, der både kan bruges i godt og mindre godt vejr. Hvis du har et par gode åndbare vandresko, kan et par klipklapper udgøre dine ‘sommersko’ hvis det bliver super varmt. Husk at du skal kunne gå langt i skoene og at de skal kunne tåle lidt af hvert.

5. Sovepose og liggeunderlag skal fylde så lidt som muligt! Du behøves ikke længere købe soveposer og liggeunderlag, der fylder den halve oppakning. Producenterne er blevet meget bedre til at lave noget kræs, der kan krølles sammen, så det ingenting fylder. Det er bare mere praktisk – også selvom du ikke skal flytte teltplads hele tiden.

6. Solcreme og myggebalsam. Hvis vejret bliver skønt med masser af sol og du drøner rundt på vandreruter hele dagen, er det træls at have glemt solcremen. Turen bliver hurtigt ødelagt af en solskoldet nakke eller ryg, så husk en solcreme med masser af beskyttelse. Når aftenen falder på, kommer myggene så ud, og hvis du undgik solskoldning, kan de til gengæld gøre din hud fuldstændig ør af myggestik – så på med myggebalsamen, så er du klar til morgensdagens ture.

Det var lige et par hurtige råd, som det kan være rart at få opfrisket inden sommerens ture. God fornøjelse!

 

 

Janni Foverskov & Henrik Fiedler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *