Teltsæsonen er ikke slut endnu!

Der er nok mange danskere, der ikke kunne drømme om at begive sig ud at sove i telt, når først efteråret er over os, men dem er vi selvfølgelig ikke en del af! Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig beklædning, og der findes heller ikke (i hvert fald næsten ikke) vejr, man ikke kan tage ud i, vandre i og sove i telt i. Det kræver bare et par tricks og lidt viden om, hvordan man løser de problemer, som man kan risikere at støde på, når man sover i test i efterårsvejr.

Det vigtigste er selvfølgelig først og fremmest at have varmt tøj med sig ud, og at have tænkt på, hvordan man vil tænde sit bål, hvis tømmeret er vådt, fordi det har regnet. Desuden handler det om at tænke i, hvordan man kan holde sig selv og teltet tørt, for det er faktisk det våde vejr (og ikke det kulden), der udgør den største udfordring, når det kommer til vandreture i efterårsvejr – og særligt da også til overnatning. Vi plejer at købe en sæk spåner og tage den med til lejren, så vi kan stryge dem ud omkring teltet – det sørger for, at fugt ikke så nemt kommer ind under teltets bund, og at du og de andre, der skal sove i teltet, ikke så nemt får jer et fugtigt hjem på jeres vandretur.

Derudover er det selvfølgelig vigtigt med godt fodtøj – for eksempel et par forede gummistøvler – og desuden skal I sørge for at jeres telt er imprægneret, så regnen heller ikke kan trænge ind fra oven. Hav også gerne et par skovle med, så I kan grave et lille vandafløb, hvis I ligger for anden af en bakke, hvor vandet gerne vil samle sig. Det er den slags småting, der kan redde turen, selvom den står på en god del regn. Husk desuden, at det ikke behøver at regne, bare fordi det er efterår :o) Hvis I holder lidt øje med vejrudsigten og er fleksible, kan I tage af sted, når det smukke efterårsvejr viser sig fra sin bedste side :o)

 

Janni Foverskov & Henrik Fiedler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *