Vinterløbesko – lad ikke årstiden stoppe dig!

Selvom frost og sneen snart er over os, ihvertfald frostgraderne, så er det skam stadigvæk muligt at løbe i skoven. Når den første nattefrost melder sig, så begynder mange at indstille løbeturene en smule. For ja det er koldt! Men det spørgsmål man jo så ka stille den anden vej er; “men er dit løbetøj varmt nok?” . For der er unægteligt stor forskel på sommer og vinterløbetøj, der er noget om snakken, og det er ikke endnu et skud på stammen af overflødige produkter som vi sagtens kan undvære. Motionene og især det velvære der følger af at røre sig, det er nok det der er det sværeste at undvære!

Jeg har selv kæmpet med at blive skades fri i to måneder, og nu ser det endelig ud til at mit venstre knæ er fit for fight igen!

Derfor er jagten gået ind på at finde et par nye vinterløbesko, for skoven er slet ikke så uvenlig endda slet ikke, hvis man sørger for at have et par løbesko med et lidt kraftigere mønster. Der er jo mange forskellige mærker at vælge imellem, og jeg synes ikke entydigt at der er et godt råde at give – for mig personligt er mine fødder helt vilde med Japanske Asics løbesko, men det er slet ikke sikkert at det også gør sig gældende for den næste der stikker fusserne i dem :) 

Derfor vil jeg blot anbefale folk at de køber sko til formålet! jeg så i foregårs, da jeg i øvrigt var ude og teste knæets helbredstilstand af, en gut der kom løbende i håndboldsko  – det er altså ikke smart i min optik! De sko er jo ikke optimale! Men eftersom jeg udelukkende beskæftiger mig med løb, så kan det jo også godt være at jeg snakker som en bager om møtrikker, og er på dybt vand 😉 Ved andre noget om dette? er det hips om haps eller hvad? Men som minimum, er indedørssko vel ikke anbefaleses værdi til udendørssport – vinter eller ej?

Janni Foverskov & Henrik Fiedler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *